……………….

Vrei să ajungi la Comuna Criscior ?

Acesta este siteul oficial  Primaria

Criscior:

Tel: +40 254 616 367012-345-6789

Fax: +40 254 616 367012-345-67787

Email: prim.criscior@yahoo.comnulla@vestibulumlorem.web

www.comuna-criscior.ro

COMUNA CRIȘCIOR Bine ați venit !
Acasa Prezentare Primarie Consiliul Local Informatii de interes public Petitia Cetateanului Contacte utile


6. Inscrierea mentiunii de divort pronuntat in strainatateConditie: actul de stare civila sa se afle in arhiva Serviciului de stare civila.

Acte necesare:

- cerere;

- actul de divort (emis in strainatate) in original si in copie legalizata;

- traducere autentificata in limba romana (in original);

- in situatia in care din sentinta de divort nu reiese numele pe care sotii il vor purta dupa divort,

se vor prezenta declaratii pe propria raspundere din partea sotilor, din care sa rezulte numele pe care acestia doresc sa-l poarte;

- copiile certificatelor de stare civila (nastere/casatorie);

- procura speciala.

Nota:

 Procura poate fi data la un notar din strainatate, caz in care procura trebuia sa contina: - apostila conform Conventiei de la Haga din 1961sau daca este data intr-o tara care nu este membra a Conventiei de la Haga este nevoie de supralegalizarea semnaturii de catre Oficiul Consular Roman din tara respectiva.

 Procura poate fi intocmita la misiune diplomatica sau la oficiul consular de cariera  al Romaniei din tara  in care mandantele isi are domiciliul, resedinta ori se afla temporar.

 Procura va cuprinde, in mod obligatoriu,  urmatoareleelemente:

- numele, prenumele si domiciliul mandantelui,

- numele, prenumele si domiciliul mandatarului,

- obiectul mandatului, care trebuie sa fie special (persoana imputernicita care ii reprezinta pe solicitanti atat in vederea depunerii documentelor cat si pentru inscrierea mentiunii de divort pe actul de casatorie si/sau de nastere),

Modalitatea de punere in aplicare a hotararilor de divort pronuntate in strainatate si ale caror efecte sunt recunoscute pe teritoriul Romaniei trebuie sa fie conform prevederilor Legii nr. 105/1992 privind reglementarea raportueilor de drept international privat. In lege se precizeaza ca sentintele astfel recunoscute vor fi inscrise in registrele de stare civila romane fara avizul Inspectoratului National pentru Evidenta Populatiei.
Compartimentul Stare Civilă